Oppo timmert flink aan de weg met opvallende telefoons zoals de Oppo Find X5 waarvan er drie modellen zijn: de Lite, Standaard en Pro.

 Aad Munsterman, Tijn Beuken en Rob Coenraads


Oppo 2De door ons geteste standaard Find X5 heeft een afgerond scherm in een metalen behuizing en keramische achterzijde en straalt kwaliteit uit. Hij is ook nog eens heel mooi en heeft goede specificaties: Qualcomm SnapDragon 888-processor, 8GB RAM en 256GB opslag, een 6,55inch OLED-scherm met 2400x1080 pixels en 120Hz ververssnelheid. Sowieso laat de snelheid niets te wensen over en het beeld is voortreffelijk. Communicatie loopt via Wi-Fi 6, 5G, NFC en BT5.2. De accu van 4800 mAh wordt supersnel geladen met een 80W SuperVOOC-lader.

Voor het cameradeel is er een partnership met Hasselblad met als resultaat een hoofd- en groothoekcamera van 50MP in combinatie met Sony IMX766-sensors, waarbij de beeldverwerking, tot 4K-resolutie, plaatsvindt via de eigen MariSilicion X Neural Processing Unit (NPU). De foto’s via de primaire camera’s zijn bijzonder goed. Verder beschikt deze Find X5 5G nog over een 13MP telelens en 32MP selfiecamera. 

De lader, een apart hoesje en screenprotector worden meegeleverd. Uitgerust met Android 12 en de ColorOS 12.1-schil belooft Oppo nog drie grote Android-updates en vier jaar lang beveiligingsupdates. Uitstekend toestel met iets te hoge prijs.


Product
: Oppo Find X5 5G

4 en half sterren

 

Prijs: € 999,-

Pluspunten
* heel mooie, complete smartphone
* uitstekende hardware en software(updates)
* prima camerasysteem

Minpunten: 
* prijs