Vind je het oplossen van kruiswoordpuzzels leuk, dan is deze app van Denksport iets voor jou.

Maikel DIjkhuizen

Kruiswoord Denksport 2Zodra je Kruiswoord Denksport voor het eerst opent, verschijnt er een korte introductie. Het startscherm spreekt voor zich, zodat je je vrijwel direct in een uitdagende puzzel kunt vastbijten. Probeer aan de hand van een korte omschrijving het juiste woord in te vullen. Gebruik hiervoor het virtuele toetsenbordje onderaan het scherm. Het is ook mogelijk om een lijst met alle omschrijvingen op te roepen. Weet je iets niet? Los dan eerst een ander deel van de puzzel op of vraag om een hulpletter. Als je het echt niet weet, kun je ook om het antwoord vragen. Je gebruikt de knop rechts onder om tussen verticale en horizontale woorden te switchen. Via een bescheiden menu zet je de geluiden en timer eventueel uit.

Werp verder zo nodig een blik op de speluitleg. Na afloop bekijk je hoelang je over de kruiswoordpuzzel hebt gedaan en hoeveel hints je hierbij gebruikte. Overigens kun je de puzzel op elk moment onderbreken en op een later moment hervatten.

Een aantal puzzels is gratis. Wil je langer spelen, dan dien je hiervoor credits aan te schaffen. Spelers die een gratis account aanmaken, ontvangen overigens 250 credits. Een enkele kruiswoordpuzzel kost meestal 40 credits.

PCA sterren 4 5 322

Kruiswoord Denksport

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.0, iOS 8.0
Taal: Nederlands