Lemmings was begin jaren ’90 een populaire game voor de Commodore Amiga en PlayStation. Voor Android en iOS bestaat er een leuke heruitgave. 

Maikel DIjkhuizen

Lemmings 2Je stuurt een groep ‘lemmings’ aan, waarbij het de bedoeling is om zonder kleerscheuren obstakels en hindernissen te passeren. Je draagt hierbij zorg voor iedere lemming. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want als je niet oplet, lopen de wezens onbedoeld een ravijn of vlammenzee in. Grijp op tijd in door bijvoorbeeld parachutes toe te kennen of een trap te bouwen. Verder pas je de looprichting aan en verwijder je zo nodig rotsblokken.

Ruimtelijk inzicht en een goed gevoel voor timing spelen hierbij een belangrijke rol. Verlies je onderweg te veel lemmings, dan begin je weer opnieuw. Aan het begin valt het spelniveau erg mee. De makers vertellen je namelijk precies wat je moet doen. Zodra je er eenmaal alleen voor staat, valt het niet altijd mee om elk level tot een goed einde te brengen. Raadpleeg desgewenst de Engelse speluitleg om alle gereedschappen onder de knie te krijgen. Zo’n vijfduizend levels spelen zich af op verschillende planeten. Hierdoor is de spelomgeving zeer afwisselend.

Op een smartphonescherm is de bediening wat priegelig, dus speel dit vermakelijke spelletje liefst op een tablet.


Lemmings

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0, iOS 10.0
Taal: Engels