De makers van weekblad Donald Duck hebben een app uitgebracht, bedoeld voor de lezers van het tijdschrift. 

Dennis Gandasoebrata

 

donaldduck 2Vooralsnog beperkt die zich tot het tonen van strips en andere content. De makers hebben de collectie verhalen direct gevuld: zo vind je er nu al zo’n duizend strips in terug. Je kunt zoeken op type verhaal, bijvoorbeeld om alleen de verhalen van een bepaald personage weer te geven. 

De app biedt toegang tot een jaaroverzicht, waarin je alle verschenen weekbladen op een rij ziet. Daarnaast kun je een eigen overzicht maken van favoriete strips. De statische content wordt aangevuld met dynamische content, zoals een strip van de dag en een dagelijkse mop.

De makers hebben veel aandacht besteed aan de manier waarop je de verhalen leest: zo kun je ze per plaatje bekijken of per hele strippagina. De content is ook offline beschikbaar. Bovendien kun je in de app meerdere profielen maken, zodat je hem met meerdere personen kunt gebruiken. Elk profiel bevat een eigen set weergave-instellingen. Ook voorkeuren zoals de persoonlijke stripverzameling, worden aan het profiel gekoppeld.Donald Duck, www.donaldduck.nl/app

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0, iOS 12.0
Taal: Nederlands