Google heeft eindelijk de app Google Pay uitgebracht in Nederland.

Dennis Gandasoebrata

google pay 2Helemaal onbekend was het fenomeen niet. Al langer is het mogelijk om bij bepaalde banken via Google Pay te betalen. Dat ging echter via de apps van de betreffende banken, nu kun je hiervoor de aparte app gebruiken. 

Nadat je de app hebt gedownload, kun je de relevante bankgegevens aan Google Pay koppelen. Naast betalingen biedt de app ook andere functies. Zo kun je een groot deel van de inhoud van je portemonnee thuislaten door ook pasjes zoals bonussen kortingskaarten via de app te beheren. Het beheer van de financiële gegevens kan via de app, maar ook via de aparte pagina op pay.google.com.

Via de sectie Activiteit in de app zie je welke aankopen je hebt gedaan in het verleden. Het is aan te raden om direct na installatie de sectie Instellingen te openen en in te stellen in hoeverre je wilt worden benaderd met commerciële boodschappen. Gelukkig kun je zaken als ‘aanbiedingen en tips’ en andere reclamemeldingen uitschakelen. Sommige meldingen zijn helaas standaard ingeschakeld.

PCA sterren 4 5 322

Google Pay, pay.google.com/about

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Windows, iOS, Android, versie varieert per apparaat
Taal: Nederlands, Engels