Ben je op zoek naar een nieuwe woning of gewoon ge├»nteresseerd in de ontwikkelingen op de woningmarkt? Met de nieuwe app Taxatio kun je de waarde van woningen in Nederland opzoeken. 

Dennis Gandasoebrata

 

taxatio 2Volgens de makers kun je nagenoeg alle actuele woningwaarden binnen Nederland vinden. Uiteraard kun je op die manier ook mogelijk een globale indicatie te krijgen van de waarde van je eigen woning. 

Naast de waarde geeft de app aanvullende informatie over de woning weer. Zo vind je de geschatte waarde en de geschatte prijs per vierkante meter. Bovendien lees je hoeveel vierkante meter het perceel heeft en krijg je een indicatie van de hypotheeklasten. De app geeft ook aan hoe de woningwaarde zich verhoudt tot andere woningen in hetzelfde gebied. Ook wordt de woning vergeleken met andere woningen binnen dezelfde provincie. 

Overigens is het van belang dat je de informatie wel met een korrel(tje) zout neemt: de actuele waarde kan afwijken, bijvoorbeeld door specifieke woningkenmerken waarmee de app geen rekening kan houden. De app is op gebouwd uit meerdere tab bladen. Via de tab Geschiedenis bekijk je je eerdere zoekopdrachten.


Taxatio, taxatio.nl

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 11.0, Android 5
Taal: Nederlands