Vooral de afgelopen jaren heeft Windows steeds meer ingebouwde beveiligingsfuncties gekregen. Toch zijn er nog voldoende externe programma’s beschikbaar, waarmee je de beveiliging verder kunt verbeteren en meer invloed kunt uitoefenen op je beveiligingsbeleid. 

Door: Dennis Gandasoebrata


eset 2 

ESET Internet Security is een totaalpakket waarmee je verschillende onderdelen op het gebied van privacy en beveiliging regelt. De bundel biedt beveiliging tegen virussen en spyware, maar ook tegen dreigingen die zich specifiek op de gebruiker richten, zoals tijdens internetbankieren of phishing. 

Via het centrale dashboard zie je de status van de beveiliging. Bovendien geeft het dashboard toegang tot verschillende tools waarmee je de beveiliging kunt onderzoeken. Goed voorbeeld hiervan is Netwerk Scanner: dit onderdeel controleert of het thuisnetwerk adequaat is beschermd. Er wordt daarbij gekeken naar de router, maar ook naar de aangesloten apparaten. 

De makers hebben rekening gehouden met de ‘footprint’ van het programma, met als doel zo min mogelijk beslag te leggen op de beschikbare systeembronnen en zo min mogelijk te storen met meldingen. Dat is onder meer zichtbaar bij de Gamer-modus. Zodra je een programma gebruikt in een volledige schermweergave, worden beveiligingsmeldingen automatisch onderdrukt en worden er geen updates gedownload.

 

Product: ESET Internet Security 2022, eset.com

4 sterren

Prijs: abonnement € 29,99 per jaar
Systeemeisen: Windows 10, Windows 11
Taal: Nederlands, Engels