Er zijn inmiddels veel VPN-aanbieders. AirVPN is opgericht door een groep ‘privacy-activisten’ met als doel het uitwisselen van online data zo veilig mogelijk te maken.

Door: Dennis Gandasoebrata


airvpn 

Via het OpenVPN-protocol wordt een beveiligde tunnel opgezet tussen de lokale computer en de Air-VPN-servers. Er worden geen logboeken bijgehouden van het internetverkeer. Voor het afhandelen van het VPN-verkeer gebruikt AirVPN de Eddie-client, die een versie heeft voor Windows.

Het programma heeft een overzichtelijke opbouw: links vind je een overzicht van de beschikbare VPN-servers. Elke server heeft een waardering (in de kolom Score), die uitdrukt hoe snel en betrouwbaar hij is. Bovendien zie je hoe zwaar de server op dat moment is belast, zodat je een andere kunt selecteren. Je kunt ook kiezen voor een server in een specifiek land (via de tab Countries). Dat komt onder meer van pas als je een online dienst wilt gebruiken die niet in Nederland of België wordt ondersteund. 

De app geeft ook aan met welke snelheden uploads en downloads plaatsvinden: houd er rekening mee dat dit in de praktijk trager is dan een verbinding zonder VPN-beveiliging.


Product: AirVPN, airvpn.org

4 sterren

Prijs: abonnement ca. € 49,- per jaar
Systeemeisen: Windows 10, Windows 11
Taal: Engels