De Surface Go 3 van Microsoft is een kruising tussen een tablet en een laptop

SUR22 Go3 Feature 002 RGB 2Dennis Gandasoebrata

De Surface Go 3 heeft veruit de kleinste afmetingen van de door ons bekeken laptops: het apparaat heeft een touchscreen van 10,5 inch in de voor de Surface-lijn kenmerkende 3:2-beeldverhouding. Wat ons betreft mag deze aspectratio vaker door hardwarefabrikanten worden gehanteerd: de verticale hoogte zorgt voor relatief veel werkruimte.

De Surface Go 3 is een kruising tussen een tablet en een laptop, waarbij je het toetsenbord (los verkrijgbaar) via een magneet aan- en afkoppelt. Penbediening wordt ook ondersteund.

Verwacht geen ‘powerhouse’ in huis te halen: de machine wordt geleverd met een dual-core Intel Pen43um Gold- of 10e generatie Intel Core i3-processor en 4 of 8 GB intern geheugen. De specificaties op papier gaven ons niet direct een comfortabel gevoel in combinatie met Windows 11, maar in de praktijk blijkt het nieuwe besturingssysteem verrassend responsief. Toch is het apparaat niet geschikt voor heftige taken zoals videobewerking, maar meer voor alledaagse taken, zoals e-mail en browsen.

 

Product: Microsoft Surface Go 3

4 sterren

Adviesprijs: vanaf € 999,-
Pluspunten: 
* compact en licht
* te gebruiken als tablet en laptop
* 3:2-beeldverhouding
Minpunten
* lichtgewicht processor