De Spectre x360 is een ‘convertible’ laptop, te gebruiken als laptop, maar ook als tablet of mediaserver.

Wikus 13 WLAN NaturalSilver T IRcam nonODD nonFPR Win10 Zenvo CoreSet Tent 2Dennis Gandasoebrata

De Spectre x360 is een ‘convertible’ laptop. Daardoor kun je hem gebruiken als traditionele laptop, maar ook als tablet of ‘mediamachine’ (bijvoorbeeld voor het kijken van een serie).

De laptop is uitgerust met een 11e generatie Intel Core i7-processor en dat maakt hem geschikt voor uiteenlopende taken, van licht tot geavanceerd zoals videobewerking. Wij zijn vooral te spreken over de 3:2 aspectratio van het beeldscherm. Ten opzichte van andere formaten zorgt dit voor meer werkruimte. Het scherm is bovendien antireflecterend, zodat het ook buitenshuis nog te gebruiken is.

Jammer genoeg installeert HP nog altijd relatief veel extra software: zo vonden we op ons systeem aanbiedingen van onder meer ExpressVPN en LastPass. Die kun je weliswaar zelf verwijderen bij geen interesse, maar een schone machine zou in deze categorie beter passen.

De makers hebben veel aandacht besteed aan het HP Command Center, waarmee je op een laagdrempelige manier de systeemprestaties kunt verbeteren, bijvoorbeeld door te schakelen tussen verschillende prestatiemodi en losse onderdelen aan te passen, zoals de ventilatorsnelheid.

 

Product: HP Spectre x360 Convertible 14-EA0xxx

4 sterren

Adviesprijs: vanaf € 1499,-
Pluspunten: 
* convertible-uitvoering
* scherm met 3:2 aspectratio
* HP Command Center
Minpunten
* voorgeïnstalleerde software