Om Windows 11 verder naar je hand te zetten en niet te worden beperkt door de standaardinstellingen van Windows, kun je externe programma’s gebruiken. 

Door: Dennis Gandasoebrata


winaero tweaker 2Goed voorbeeld van externe programma’s is Winaero Tweaker. Hiermee kun je het besturingssysteem op verschillende vlakken aanpassen. Links in het hoofdvenster vind je de categorieën. Zo vinden we onder Windows 11 opties om de klassieke Windows-taakbalk te activeren, maar ook om de positie van de taakbalk te veranderen. 

Winaero Tweaker stelt je ook in staat om specifieke Windows-onderdelen uit te schakelen. Zo kun je tijdelijk updates via Windows Update onderbreken (hoewel dat in Windows 11 nu ook standaard mogelijk is) en kun je de werking van Windows Defender aan banden leggen. De makers hebben de software niet simpelweg geschikt gemaakt voor Windows 11, maar ook specifieke functies toegevoegd. Zo kun je Windows 11 alle menuopties in het menu van de rechtermuisknop laten tonen, terwijl dat standaard alleen mogelijk is na een klik op Meer opties weergeven. Ook kun je de klassieke menubalk in Verkenner weer activeren en de grootte van de taakbalk aanpassen. Winaero Tweaker is gratis te gebruiken.


PCA sterren 4 5 321

Product: Winaero Tweaker, https://winaero.com/winaero-tweaker

4 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Windows 10, Windows 11
Taal: Engels