De Raspberry Pi 400 is een computertje ingebouwd in een toetsenbord.

 

Daan Homburg, Ger Stok en Rob Coenraads

raspberry pi 400 2Het eerste dat opvalt als je de doos van de Raspberry Pi 400 kit uitpakt, is de degelijke bouwkwaliteit met een prettig aanvoelend toetsenbord. Tevens zijn voeding, hdmi-kabel en zelfs een (Raspberry Pi)-muis bijgeleverd. Minpuntje: het kabeltje aan de muis had wel wat langer gemogen. Voor wie direct aan de slag wil: er wordt een 16GB sd-kaart meegeleverd, waarop Raspberry OS al is voorgeïnstalleerd. Een complete handleiding The official Raspberry beginners guide is ook bijgesloten. Een uitkomst als je de eerste schreden op het Raspberry Pi-vlak zet, ervan uitgaande dat je de (technisch-) Engelse taal machtig bent.

Het systeem werkt prettig en intuïtief en is opgebouwd rond een Raspberry 4 met 4GB werkgeheugen; grotere of kleinere geheugenconfiguraties zijn (nog) niet leverbaar. Hoewel de behuizing ruim genoeg is, zijn er helaas geen twee volwaardige hdmi-aansluitingen, maar twee micro-hdmi-aansluitingen. Er komt namelijk nogal wat spanning op de micro-hdmi-poorten als je een hdmi-verloopstekker of -kabel aansluit. Ook lever je één USB 2.0-poort in ten opzichte van de normale Pi 4. Geen onoverkomelijk bezwaar, je kunt immers een usb-hub aansluiten om het aantal poorten wat op te krikken.

Het is duidelijk dat er met deze uitvoering een andere doelgroep dan de hardcore sleutelaars wordt aangesproken: de desktopgebruikers zullen zich er wel bij voelen.


Product
: Raspberry Pi 400 kit

3 en half sterren

 

Prijs: € 108,95

            

Ledenvoordeel 

 Als HCC-lid krijg je korting op de Raspberry Pi 400 (kit), kijk hier voor meer info.

    

Pluspunten
* alles-in-één
* geen los rondslingerende onderdelen
* acceptabele meerprijs t.o.v. los aangekochte componenten
* prima geschikt voor de startende Pi-gebruiker
* Engelstalige beginnersgids meegeleverd

Minpunten: 
* micro-hdmi
* weer verloopstekkertje of -kabeltje
* één configuratie verkrijgbaar