Dat apps niet uitgebreid hoeven te zijn om van pas te komen, bewijst A-Scanner. 

Dennis Gandasoebrata

a scanner 2Deze app voor iOS gebruikt de camera van het apparaat om documenten te scannen. Documenten worden opgeslagen als pdf-bestand. Bovendien kun je gescande tekst omzetten naar getypte tekst. Via de app kun je vertrouwelijke documenten beveiligen met een pincode. De app ondersteunt het gebruik van meerdere mappen, zodat je de gescande documenten beter kunt ordenen. 

A-Scanner helpt verder met het papierloos maken van je omgeving met opties die het afdrukken en opnieuw scannen van documenten overbodig maken. Zo kun je documenten digitaal ondertekenen. Ook kun je tekstgedeelten markeren en tekeningen maken op gescande documenten. Heb je meerdere losse bestanden gescand, dan kun je deze via de Merge-functie samenvoegen tot één bestand. Wil je niet dat de documenten alleen op het lokale apparaat worden opgeslagen, dan kun je deze vanuit de app kopiëren naar cloudlocaties, zoals Dropbox en OneDrive. Je kunt bestanden delen in verschillende bestandsformaten. Naast het eerdergenoemde pdf ondersteunt A-Scanner ook jpg- en txt-bestanden.

De makers hanteren een abonnementsmodel, maar dat is niet verplicht als je geen behoefte hebt aan de meer geavanceerde functies binnen de app.


A-Scanner, via Apple App Store

3 sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 13.0
Taal: Engels