Als je vaak last hebt van spamberichten, is het bekijken van het nieuwe OnMail de moeite waard.

Dennis Gandasoebrata

onmail 2Deze e-mailapp voor Android draait de zaken om: in plaats van berichten die automatisch verschijnen in je inbox om te worden verwijderd als ze niet-gewenst zijn, bepaal je op voorhand welke contactpersonen jou een e-mail mogen sturen. Zodra je een bericht ontvangt van een afzender, dien je de persoon eerst te accepteren. Pas daarna kan er berichtenverkeer plaatsvinden. 

Voor het principe lijken de makers met een schuin oog te hebben gekeken naar sociale media, waarbij het ook standaard niet mogelijk is om naar een onbekende een bericht te sturen. Deze berichten komen vaak terecht in een tijdelijk postvak en verschijnen pas in de primaire map wanneer de contactpersoon is ‘toegelaten’. Je kunt meerdere e-mailaccounts aan de app toevoegen. 

De app heeft een overzichtelijke opbouw, waarbij je in één oogopslag niet alleen de recentste berichten ziet, maar ook een overzicht krijgt van onlangs ontvangen e-mailbijlagen. Het gaat hier om een relatief nieuwe app, waaraan nog volop gesleuteld wordt. Regelmatig verschijnt een nieuwe versie met aanvullende functies, zoals de mogelijkheid om grotere bijlagen te voorzien van een wachtwoordbeveiliging.


OnMail, onmail.com

3 en half sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 7.0
Taal: Engels