Of het nu gaat om Zoom, Teams of een ander videogesprek: met Camo kun je de telefoon gebruiken als webcamera. Je bedient de camera vervolgens vanaf de computer.

Dennis Gandasoebrata

camo 2Via de app zie je een voorbeeld van het beeld en kun je verschillende aanpassingen doen. Zo kun je de verschillende lenzen van de telefoon gebruiken en filters op het beeld toepassen. In de praktijk krijg je vergeleken met een webcamera vaak al betere beelden zonder enige aanpassingen. De gemiddelde telefooncamera levert namelijk een aanzienlijk betere kwaliteit dan een webcamera. 

De makers houden een lijst bij van apps die compatibel zijn met Camo. In het overzicht vinden we nu onder meer Zoom, Teams, Skype, Twitch en OBS Studio. Camo biedt bovendien een ingebouwde opnamefunctie, zodat je ook gestreamde beelden later kunt terugkijken of in een archief kunt bewaren. 

De software leent zich vooral goed voor situaties waarin je snel een opstelling nodig hebt voor een professioneel ogende videosessie. Op het moment van schrijven is de app al beschikbaar voor Apple, maar verkeert de Windows-versie nog in een bèta stadium.


Camo, reincubate.com/camo

4 sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android (varieert per apparaat), iOS 12.0
Taal: Nederlands, Engels