Inmiddels zijn er talloze apps voor het bijhouden van takenlijstjes en andere to-do’s, maar sommige springen er alsnog bovenuit.

Dennis Gandasoebrata

fanya 2Fanya is ontwikkeld voor Android en kiest voor een minimalistische aanpak. Zo is de gebruikersomgeving uiterst eenvoudig van opzet, met de gedachte dat je niet wordt afgeleid tijdens het maken van taken. Als je eenmaal een taak hebt aangemaakt, kun je deze toevoegen aan de kalender. Die kalender geeft een weergave van de dag, waarbij je de taken kunt toewijzen aan een tijdslot. 

Via een apart zoekvenster kun je zoeken op voltooide taken en taken die nog op de planning staan. Je kunt rubrieken maken met gekleurde labels, zodat je snel het verschil ziet tussen bijvoorbeeld zakelijke en privé-taken. Bovendien kun je terugkerende taken aanmaken. Openstaande taken kunnen op het thuisscherm van je Android-telefoon worden getoond.

Handig is de mogelijkheid om bestaande kalenderitems uit Google en Microsoft Outlook te importeren naar de eerdergenoemde kalenderweergave. Zoals het een moderne app betaamt, is er ook een donkere modus beschikbaar.


Fanya Task Manager, fanya.website

3 en half sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 4.4
Taal: Engels