Voor het bijhouden van gereden kilometers in het kader van je kilometerregistratie kun je als iPhone- en iPad-gebruiker nu ook gebruikmaken van het Nederlandse platform MiepMiep. 

Dennis Gandasoebrata

miepmiep 2De app houdt een nauwkeurig overzicht van gereden kilometers bij met een minimum aan persoonlijke informatie en met de mogelijkheid om de gegevens naar een CSV-bestand te exporteren. Daarbij kun je aangeven welke tijdsperiode je wilt exporteren. 

De gebruikersomgeving is functioneel en eenvoudig van opzet. De ritten worden vastgelegd op basis van gps-gegevens en na afloop vind je het startadres, de afstand, route en datumgegevens. Dankzij gps kunnen de makers ook extra functies bieden, zoals een herinnering die verschijnt wanneer je langere tijd stilstaat.

Om het overzicht over de verschillende reizen te houden, kun je labels gebruiken en hiermee de ritten rubriceren. Zo kun je de privé-ritten onderscheiden van de zakelijke. 

De makers hebben gekozen voor een offline insteek. Dit betekent dat je niet bent gebonden aan maandelijks terugkerende abonnementskosten. Je betaalt eenmalig voor de app en kunt deze vervolgens anoniem gebruiken.


MiepMiep, miepmiep.thecodelab.nl

3 en half sterren 

Prijs: € 1,99
Systeemeisen: iOS 12.0
Taal: Engels, Nederlands