Met Beatstar maak je min of meer muziek.

Maikel Dijkhuizen

Beatstar 2

De bediening van deze muziek-app hebben de makers vakkundig afgekeken van de populaire Guitar Hero-reeks. Er vallen virtuele rechthoekjes omlaag en de bedoeling is om die met twee duimen in het juiste ritme aan te tikken. Maak je een foutje, dan stopt de weergave tijdelijk. Tijdens een liedje vallen er steeds sneller en meer rechthoekjes omlaag. Bovendien dien je sommige blokjes langer in te drukken. Dat vereist nogal wat vingervlugheid om het nummer foutloos te laten klinken.

Zie aan de groene, gele en rode markering in hoeverre je een vakje correct hebt aangetikt. Oefening baart kunst en gelukkig neemt Beatstar nieuwe gebruikers met duidelijke tips op sleeptouw. Probeer de nummers zo goed mogelijk uit te voeren en speel op die manier steeds meer nieuwe tracks vrij.

Deze vermakelijke app bevat onder meer muziek van grootheden als Lady Gaga, Nirvana en Bob Marley. Leuk is dat Beatstar rekening houdt met je leeftijd. Geef bijvoorbeeld aan dat je in de jaren 60, 70 of 80 geboren bent en speel nummers uit jouw muzikale jeugd. 

Beatstar gebruik je het beste in combinatie met een hoofdtelefoon. Bij gebruik van een bluetoothapparaat lopen beeld en geluid soms niet synchroon. Gelukkig kun je dat in de app corrigeren..

PCA sterren 4 5 321

 

Beatstar

4 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 6.0, iOS 13.0
Taal: Engels