Match Tile 3D toont een virtuele stapel met allerlei spullen. Aan jou de taak om drie gelijke items met elkaar te matchen.

Maikel Dijkhuizen

Match Tile 3D 2

Allerlei spullen.kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan dobbelstenen, speelgoedauto’s, ballen, notitieboekjes, telefoons, planten en cadeaus. Aan jou de taak om drie gelijke items met elkaar te matchen.

Dat klinkt heel wat eenvoudiger dan het in de praktijk is. Hoe verder je in het spel komt, hoe groter namelijk de stapel met spullen. Zie dan maar eens dezelfde items te vinden, want sommige dingen liggen onderaan of ondersteboven. Die zijn hierdoor niet of amper te zien. Bovendien heb je maar beperkte tijd. Je dient de puzzels in een paar minuten op te lossen. Hoe meer tijd je overhoudt, hoe meer punten je ontvangt.

Nadat je iets aantikt, verplaatst het bewuste item naar de balk onderaan. Heb je drie identieke spullen verzameld, dan versmelten ze tot een ster. Speel op die manier de tafel leeg.

Vanwege het drukke speelveld leent Match Tile 3D zich het beste voor gebruik op een tablet. Het smartphonescherm speelt op den duur nogal priegelig. De vormgeving had wel iets fraaier gekund, want de virtuele items ogen een beetje korrelig. Verder is er onderin permanent een advertentie te zien en komt er na elk level een reclamefilmpje voorbij.


Match Tile 3D

3 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 4.4, iOS 10.0
Taal: Engels