ZEN Studios ontwikkelt allerlei vermakelijke flipper-apps en Williams Pinball is daar een prima voorbeeld van.

Maikel Dijkhuizen

Williams Pinball 2

Speel op realistisch ogende tafels die doen denken aan de fysieke kasten uit arcadehallen. De app heeft even wat opstarttijd nodig, want de toepassing downloadt meteen 21 flipperkasten. Dit resulteert in een behoorlijke bestandsomvang van bijna 600 MB. Reserveer dus voldoende opslagruimte. Zodra je eenmaal een vrije tafel hebt gekozen, komen er eerst bedieningsinstructies tevoorschijn.

Gelukkig is de speelwijze niet al te ingewikkeld. Schiet met een veegbeweging het balletje de flipperkast in en tik op de flippers om die te bewegen. Fijn is dat je hiervoor niet precies op de flippers hoeft te mikken. Tijdens het spel schakelen spelers desgewenst tussen acht camerastandpunten. Leuk is dat de makers de oorspronkelijke spelgeluidjes deels hebben overgenomen. Een minpunt is de overdaad aan opties in het menu. De gebruikersomgeving oogt hierdoor nogal druk en de navigatiestructuur voelt onlogisch aan.

Vanwege de uitgebreide flipperkasten met veel details gebruik je Williams Pinball bij voorkeur op tablets en smartphones met een groot scherm. Liefhebbers van flipperkasten beleven zonder twijfel veel plezier aan deze fraai vormgegeven app..


Williams Pinball

4 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 4.4, iOS 9.0
Taal: Engels