Heb je geen behoefte aan grafische poespas, dan kun je een tool gebruiken die je draait vanaf de opdrachtregel en die vervolgens tekstueel aangeeft in hoeverre de computer geschikt is voor Windows 11.

Dennis Gandasoebrata

Compatibilitycheck 2

Heb je geen behoefte aan grafische poespas, dan kun je een tool gebruiken die je draait vanaf de opdrachtregel en die vervolgens tekstueel aangeeft in hoeverre de computer geschikt is voor Windows 11. Door deze aanpak hoef je het programma ook niet te installeren. De Windows 11 Compatibility Check is gemaakt door een onafhankelijke ontwikkelaar. 

Je draait de tool vanaf de Opdrachtprompt met Administrator-rechten. Het programma heeft een aantal slimmigheden aan boord. Zo kun je de resultaten van de analyse naar het klembord kopiëren, bijvoorbeeld om met anderen te delen. Ook kun je de resultaten exporteren als bestand, eveneens voor het delen met anderen.

Het programma biedt verder geen uitleg of advies hoe je de machine alsnog geschikt kunt maken voor Windows 11. Het is dan ook primair bedoeld voor de meer gevorderde gebruiker die snel uitsluitsel wil over de geschiktheid van het systeem.


Windows 11 Compatibility Check  (elevenforum.com/resources/windows-11-compatibility-check.4)

3 sterren 

Prijs: gratis 
Systeemeisen: Windows 10
Taal: Engels