Geen zin in de officiële Microsoft-tool om de geschiktheid van de computer voor Windows 11 te checken? Een enthousiaste ontwikkelaar bracht voor dit doel een onafhankelijke app uit onder de naam WhyNotWin11.

Dennis Gandasoebrata

whynotwin11

Deze app onderscheidt zich vooral door de eenvoud: in één venster worden alle kritieke elementen van de computer opgesomd en zie je middels gekleurde vlakjes of de machine geschikt is voor een eventuele overstap. Groen betekent goed, rood is slecht nieuws en oranje betekent dat dit onderdeel mogelijk officieel niet voldoet aan de eisen van Windows 11, maar dat het alsnog kan worden geïnstalleerd. 

Bij elk onderdeel vinden we een informatie-icoon. Dit geeft toegang tot aanvullende tekst en uitleg over het onderdeel en helpt bijvoorbeeld om te bepalen wat je kunt doen om met je computer alsnog in aanmerking voor de upgrade te komen. In tegenstelling tot andere programma’s kun je de analyseresultaten niet exporteren of eenvoudig kopiëren. In plaats maak je een schermafbeelding van de resultaten, maar dat is omslachtiger.


WhyNotWin11 (github.com/rcmaehl/WhyNotWin11)

4 sterren 

Prijs: gratis 
Systeemeisen: Windows 10
Taal: Nederlands