Heb je behoefte aan een 

Dennis Gandasoebrata

uncomplicated 2
Volgens de makers is deze launcher ontwikkeld voor ‘senioren en iedereen die zijn of haar leven graag vereenvoudigt’. Het hoofdscherm van de app toont een aantal prominente knoppen voor toegang tot vaste onderdelen, zoals berichten en telefoon, maar ook tot alarmnummers en medicijnrecepten. 

Naast de grote knoppen kun je een alfabetische lijst van alle apps opvragen. Ook die lijst maakt gebruik van grote vermeldingen en knoppen, waarmee je het toestel eenvoudiger moet kunnen bedienen. De makers leveren een aantal thema’s mee, waarmee je het uiterlijk aanpast. Zo is er een thema voor donkere modus, waarbij alle knoppen in hoog contrast worden getoond.

Verder hebben de makers een aantal slimmigheden ingebouwd (die in onze ogen niet alleen voor een bepaalde leeftijdscategorie van nut zijn). Zo kan de telefoon automatisch worden vergrendeld wanneer het toestel per ongeluk wordt ontgrendeld in je broekzak. Bovendien voorkomt het dat eventuele vingers op de rand van het scherm door de telefoon worden beschouwd als veeggebaar (swipe).

 

Uncomplicated Launcher

4 sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 4.1
Taal: Engels