Voor het bewerken van videomateriaal op een telefoon kun je gebruikmaken van Videoleap Editor.

Dennis Gandasoebrata

videoleap 2De oorspronkelijke video in hoge kwaliteit wordt daarbij behouden en prettig is dat je de montage nauwkeurig kunt doen (op frameniveau). Op montagegebied bevat de app verder de functies die je mag verwachten: trim- en splitfunctionaliteit, audio-nabewerking en handmatige controls voor onder meer het aanpassen van contrast, verzadigingsniveau en helderheid. Bovendien vinden we een aantal meer ‘geavanceerde’ functies in de app terug. Zo kun je met de green screen-optie achtergronden verwisselen en onderdelen van het kader van een andere kleur of opdruk voorzien. De app was al een tijdje beschikbaar voor iOS, maar is dat nu ook voor Android-toestellen. 

De app valt vooral op door de hoeveelheid effecten die je op het beeldmateriaal kunt toepassen. Bovendien kun je teksten en ‘stickers’ aan het beeld toevoegen die afkomstig zijn van een Giphy (een dienst met animaties) en van Videoleap zelf.

Onder de tijdlijn vind je een menu met de elementen waarmee je de video kunt verrijken. Zo kun je teksten toevoegen, maar ook filters toepassen. Ook kun je overgang tussen scènes maken, waarbij je kiest tussen een vaste set overgangen of handmatig een overgang maakt.


Videoleap Editor

4 sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 8.0, iOS 13.0
Taal: Engels