Het is belangrijk om niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid te denken. De app Whole kan hier een handje bij helpen.

Dennis Gandasoebrata

whole 2De app gebruikt een aantal manieren om te peilen hoe het met je gaat. Zo wordt er regelmatig gevraagd hoe je je voelt, waarbij je het antwoord via een emoticon kunt aangeven. Bovendien kun je de app gebruiken om routines (gewoonten) aan te maken, die je vervolgens kunt bijhouden. 

De app brengt je gemoedstoestand gedurende een langere tijd in kaart. Dit wordt weergegeven in een grafiek, waarbij de eerdergenoemde emoticons worden gebruikt als visuele graadmeter. Bovendien geeft de app tips om je leespatroon anders in te richten, op basis van goede gewoonten.

Het geheel valt vooral op door de vormgeving: naast de laagdrempelige opbouw zijn elementen ontleend aan sociale apps en sport-apps: zo vind je bovenin een lijst met statistieken, zoals hoe lang je naar muziek hebt geluisterd en hoe lang je hebt gerust, maar ook hoe vaak je hebt gelachen. Tot slot vind je in de app verschillende ‘oefeningen’, bijvoorbeeld op het gebied van ademhaling. 

Je mag de app gratis gebruiken, maar sommige onderdelen worden pas geactiveerd als je betaalt.


Whole

3 sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 5.1
Taal: Engels