De Netatmo Healthy Home Coach is een meetapparaatje met sensoren die de lucht vochtigheid, luchtkwaliteit, temperatuur en het geluid meten. Ben je veel thuis, dan is het goed te weten of de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid goed is. Lees hier de review van de Netatmo Healthy Home Coach hoe goed hij in het meten is.

Fred Baltus

Netatmo brengt veel slimme apparaten voor thuis uit, zoals de door ons geteste Netatmo slimme videodeurbel en de Netatmo slimme radiatorkraan. In de Netatmo Healthy Home Coach zitten sensoren die de lucht vochtigheid, luchtkwaliteit, temperatuur en het geluid meten. Zeker in tijden van thuiswerken is het goed om te weten of de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid goed is. Is de luchtkwaliteit onvoldoende (teveel CO2), dan kun je een raam of deur openzetten om weer in een goed klimaat te werken.

Netatmo Healthy Home Coach
De Netatmo Healthy Home Coach wordt geleverd samen met een summiere instructie en voedingsadapter. De HomeKit-setupcode bevindt zich op de instructie en op de Coach. Alvorens je de Coach kunt gebruiken, moet je eerst de app installeren, waarna je de Coach op de stroom kunt aansluiten. De app voert je verder door de hele installatieprocedure. Tijdens de installatie maakt de coach een verbinding met je wifinetwerk en je kunt hem een (andere) naam geven. Vervolgens kies je een profiel. Je kunt aangeven of de Coach in een omgeving wordt geplaatst waar een baby is, of je astmatisch bent of voor het hele gezin. Afhankelijk van je keuze wordt het advies op maat aangepast. Het profiel is ook naderhand nog aan te passen. Kies je bijvoorbeeld voor baby, dan is er onder andere verschil in het temperatuurbereik. Helaas kun je zelf niet aanpassen wat voor jou een acceptabele temperatuur is. Wil je bijvoorbeeld op een slaapkamer een ander temperatuurbereik hebben dan in de woonkamer, dan kun je dat niet instellen. En een temperatuur van 20 graden op een slaapkamer is niet altijd aangenaam.

Netatmo Healthy Home Coach temperatuur

Meetgegevens
Netatmo geeft op hun site, maar ook in de app, aan waarom een bepaald meetgegeven belangrijk is. Ook wordt aangegeven wat de juiste waarde is per meetwaarde. Is alles blauw of groen, dan leef je in een gezond huis. Is dat niet zo, dan moet je actie ondernemen.
De app kan je waarschuwingen sturen bij een te hoge of lage temperatuur, te hoge CO2-concentratie, te hoge of te lage luchtvochtigheid of te veel geluid. Je kunt zelf instellen of je een melding wilt ontvangen. Heb je meerdere Coaches, dan kun je via de app van de een naar de ander swippen. Je kunt de meetgegevens ook als grafiek weergeven. Dat laatste gaat dan per Coach en per meetwaarde.

Netatmo Healthy Home Coach grafiek 1

De meetgegevens kun je helaas niet exporteren. Op een iPad zou je verwachten dat de grafiek meedraait als je de tablet draait. Helaas gebeurt dat niet, wel bij een iPhone.

Kleuren
Behalve op de app kun je ook boven op de Coach klikken om de 'gezondheid' van je kamer te zien:
- Blauw is uitstekend
- Groen is goed
- Geel is prima
- Oranje is slecht
- Rood is ongezond

De app biedt ook mogelijkheden om de Coach te calibreren, dit kan bij de CO2- en temperatuurmeting. Via de app kun je ook andere huisgenoten toegang verlenen tot de Healthy Home Coach.

Conclusie Netatmo Healthy Home Coach
De Netatmo Healthy Home Coach doet wat hij moet doen, Voor mij was een blauwe kleur bij de temperatuur even wennen en dat je ook twee groene banden hebt. Als je er iets langer over nadenkt, dan is het een weloverwogen en juiste keuze. Een ander voordeel is dat je de Coach in je huis eenvoudig kunt verplaatsen. Hij wordt automatisch door de app gevonden, het enige wat je moet doen is de locatie in de app aanpassen en misschien een ander profiel.
Verder zijn er geen noemenswaardige tekortkomingen. Hij geeft je een waarschuwing als het binnenklimaat niet goed is. Het is daarom een heel goed hulpmiddel als thuiswerken verplicht is, zodat je het leefklimaat kunt aanpassen indien het niet goed dreigt te worden, door bijvoorbeeld te zorgen voor voldoende ventilatie. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor je slaapkamer en de babykamer!

Netatmo Healthy Home Coach
4 en half sterren
Prijs: 99 euro

Pluspunten
+ perfecte metingen
+ eenvoudige overzichtelijke app
+ integratie met de Apple Woning-app
+ elegante Coach

Minpunt
- bij temperatuur kun je geen eigen boven- en/of ondergrens instellen.