High Rise geniet zowel in de Play als App Store een hoge gebruikersscore. Begrijpelijk, want dit slim doordachte puzzelspelletje is erg leuk om te spelen. 

Maikel Dijkhuizen

High Rise

De bedoeling is dat je kubussen laat uitgroeien tot enorme wolkenkrabbers. Je regelt dat door blokjes van dezelfde kleur met elkaar samen te laten smelten. De kunst is om de juiste kubuskleur aan een vakje toe te wijzen. Tik hiervoor op een leeg vakje. Onderaan zie je welke kleuren je kunt verwachten. Sommige kubussen bevatten twee kleuren. De bouw wordt hierdoor nog eens extra bemoeilijkt. Nuttig is dat je de camera via een veegbeweging kunt draaien.

Bij voldoende punten mag je een bestaande wolkenkrabber vernietigen. Dat is handig wanneer het gebouw de ontwikkeling van een nieuwe flat in de weg staat. Het spel eindigt zodra er geen vrije vakjes meer zijn.

Neem even de tijd om alle spelvaardigheden onder de knie te krijgen. Sowieso is het raadzaam om vooraf de Engelstalige handleiding door te nemen, zodat je meteen een goede start kunt maken. Heb je moeite om de kleuren van elkaar te onderscheiden of wens je liever een donkere spelomgeving? Pas in de instellingen de kleurstelling aan.

Er verschijnen mondjesmaat advertenties in beeld. Wil je die afkopen, dan kost dat € 1,19 (Android) of € 1,99 (iOS).


High Rise
PCA sterren 5 320

5 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 5.0, iOS 11.0
Taal: Engels