Niet snowboarden, maar sandboarden. Daar is waar het in Alto’s Odyssey om draait.

Maikel Dijkhuizen

Altos Odyssey

De bedoeling is dat je alle obstakels in de woestijn ongeschonden passeert. De bediening is simpel, want het hoofdpersonage maakt automatisch vaart op zijn sandboard. Tik op het juiste moment om over een hindernis te springen. Druk je langer op het scherm, dan doet de sandboarder risicovolle trucjes. Maak op die manier bijvoorbeeld een backflip en verdien extra punten. De app laat aan de hand van Nederlandstalige instructies zien hoe de bediening werkt.

Spelers met een goed gevoel voor timing zijn in het voordeel. Tik je namelijk te vroeg of juist te laat, dan leidt dat onherroepelijk tot een val. Je kunt dan weer opnieuw beginnen. Spring onder meer over rotsen, ravijnen en luchtballonnen heen, terwijl je onderweg zoveel mogelijk munten probeert te verzamelen. De sfeervolle spelomgeving is een lust voor het oog, waarbij je onder andere geniet van prachtige werelden met maanlicht en zonsondergangen.

Een minpunt is dat de Android-app gebruikersdata verzamelt en die vervolgens deelt met adverteerders. Hierdoor verschijnt er persoonsgerichte reclame in beeld. Goed om te weten is dat je deze instelling direct na de installatie kunt uitzetten.

 

Alto’s OdysseyPCA sterren 4 5 320

4 en half sterren 

Prijs: gratis (Android), € 4,99 (iOS)
Systeemeisen: Android 4.1, iOS 9.0
Taal: Nederlands