IKEA gaat zeker met zijn tijd mee, getuige de populaire lamp- en boekenplank-luidsprekers en de nieuwe Symfonisk Picture Frame.

 

Aad Munsterman en Rob Coenraads

 

PE816645 2De Symfonisk Picture Frame bestaat uit een basisunit (wit of zwart) van 48 x 32 x 5,5 cm en daarover valt een kunststof frame van 57 x 41,5 cm met daarin opgenomen een luidsprekerdoek met afgedrukt kunstwerk. Standaard is dit een neutraal kunstwerk, aanvullend zijn er twaalf andere beschikbaar. In de basisunit bevindt zich de slimme luidsprekertechnologie van Sonos.

Het is geen luidspreker die je aansluit op een versterker, maar een die op basis van wifi-streaming geluid produceert. Aansturing kan vanuit de Sonos-app of vanuit een Apple-tablet of -telefoon met AirPlay2. Het ‘schilderij’ heeft netspanningsaansluiting via het meegeleverde 3,5 m lange netsnoer. Aan de achterzijde van het voorpaneel zijn drie knoppen voor volume en stand-by.

Het geluid wordt breed verspreid, de geluidskwaliteit is prima en voldoet aan de bekende Sonos-norm: een evenwichtig geluid van hoog tot laag zonder overdrijving van bepaalde toonsoorten. Het volume is beperkt, maar voldoende om een kamer goed te vullen.

Al met al een leuke oplossing om luidsprekers minder prominent aanwezig te laten zijn en dat voor een hele mooie prijs.


Product
: IKEA Symfonisk Picture Frame

4 sterren

 

Prijs: € 179,-, prijzen kunstframes: van € 20,- tot € 29,90

Pluspunten
* leuk model slimme luidspreker
* prima geluidskwaliteit

Minpunten: 
* geen hoog volume
* geen Chromecast
* beperkt aantal frames beschikbaar