Een gimbal is een houder waarin je een camera kunt plaatsen die daarmee automatisch recht gehouden wordt, ongeacht welke beweging je maakt.

 

Aad Munsterman en Rob Coenraads

 

PowerVision S1 Gimbal 2
De compacte, 300 gram wegende PowerVision S1 gimbal - in meerdere kleuren - is specifiek ontworpen voor het maken van foto’s en video’s met smartphones. Door het uitklappen van een arm en de voeten (tripod) en het toevoegen van een magnetische bevestiging voor de smartphone krijgt het zijn werkzame gimbal-vorm en kan daarbij de telefoon over drie assen bewegen.

De ingebouwde 4120mAh-powerbank voorziet de S1 van stroom, laadt QI-telefoons en -oortjes op en laadt andere apparatuur via usb-c. Een universele magnetische telefoonbevestiging met een tweezijdige klem wordt meegeleverd. De gimbal communiceert via bluetooth met de app. Knoppen op de S1 zijn er voor Power on/off, start/stop foto/video, een zoomschuifje en een joystick voor het horizontaal en verticaal positioneren van de telefoon.

De app heeft meerdere camera- en videofuncties en kan ook met gebaren worden bediend: zo maakt een V-gebaar een foto. Daarnaast zijn er in de app nog vele instellingen en creatieve bewerkingsfuncties aanwezig. In de praktijk is het even wennen aan alle knoppen en functies. Dit is allemaal eenvoudig uit te proberen en te testen tot je het doorhebt en vlot kunt bedienen. Statische en bewegende tracking werkt goed, de verticale beweging van de telefoon is beperkt. 

Samengevat een compacte gimbal die in je jaszak past met veel innovatieve functionaliteit en die veel nieuwe creatieve mogelijkheden biedt voor je telefoon.


Product
: PowerVision S1 Explorer Kit |

4 en half sterren

 

Prijs: € 190,-

Pluspunten
* compact en innovatief
* veel functionaliteit

Minpunten: 
* heeft leerproces proces nodig
* verticale beweging beperkt