Gemak dient de mens en daarom kiezen velen ervoor om hun woning slimmer te maken. Dat kan ook zeker met het domoticasysteem Busch-free@home zoals je  hier kunt lezen.

Rob Coenraads

          


HCC Ledenaanbieding

  
      

Als HCC-lid krijg je Als HCC-lid krijg je 10% op alles van Busch-Jaeger op dedomoticastore.nl. 
Kijk voor informatie op deze pagina.

 

Tegenwoordig zijn veel woningen op een Tegenwoordig zijn veel woningen op een of andere manier slim(mer). Dat kan met slimme lampen van bijvoorbeeld Philips Hue of een slimme thermostaat van bijvoorbeeld Nest. Je kunt echter ook een heel domoticasysteem in je huis installeren, dat meerdere apparaten aanstuurt en van je woning een intelligente woning maakt. Busch-Jaeger heeft hiervoor het Busch-free@home in huis. Het Busch-free@home-systeem bestaat o.a. uit slimme schakelaars die bijvoorbeeld je lampen ‘aansturen’. Dat betekent dat dit schakelmateriaal moet worden ingebouwd, handig als je aan het verbouwen bent of een nieuwbouwwoning hebt. Voor de lampen hoef je dus geen stekkers meer in een stopcontact te steken. Bovendien kun je diverse lichtscènes instellen, ook in combinatie met Philips Hue. Daarnaast kun je Busch-free@home gebruiken voor het openen en sluiten van gordijnen, deurcommunicatie, airco, et cetera.

Busch freehome paneel 2

CONFIGURATIES 
Bij het Busch-free@home-systeem kun je kiezen uit verschillende configuraties, waarvan de meest uitgebreide met een Busch-free@home-Panel is uitgerust. Hierop staan overzichtelijk alle apparaten van de ruimtes afgebeeld die je wilt aansturen. Net als op je schakelaar, computer, smartphone en tablet kun je hierop een complete scène oproepen met slechts één druk op de knop. Handig als je met één knop meteen een gezellige sfeer wilt creëren. Bovendien kun je ook met de handige alles-uit-knop alles meteen uitschakelen, bijvoorbeeld als je weggaat. Busch-Jaeger heeft ook een handige en goedkopere starterkit, het Busch-Jaeger Starter pakket 2.0 Wireless voor Busch-free@home, die wij hebben getest.  

STARTERPAKKET EN APP 
Dit Starterpakket bestaat uit een free@home WLAN Access Point 2.0, drie sensoren/actoren, drie afdekramen en vier bedieningswippen. Dit access point komt op een vaste plek en verbindt de gebruikers met de aan te sturen apparaten. Busch-Jaeger adviseert liefst maximaal vier gebruikers tegelijk, in de praktijk zal dat thuis zelden voorkomen. Een elektricien kan alles gemakkelijk installeren tijdens de nieuwbouw of verbouwing, of je moet zelf heel handig in zijn. Het System Access Point (alleen op 2,4 GHz) herkent na het inschakelen van de (bus)spanning automatisch alle in het systeem aanwezige en correct aangesloten apparaten. Vervolgens kun je aan de slag met de gebruiksvriendelijke Busch-free@home app: de configuratie verloopt soepel en daarna kun je de instellingen aanpassen (lichtsterkte, tijden, etc.).  

0293 05 Komfortszene 01 2017 08 14 NL 2CONCLUSIE 
Wil je een mooie oplossing hebben om je huis te besturen met een goed domoticasysteem, dan kun je zeker goed uit de voeten met het Busch-free@home-systeem. Het systeem ziet er mooi uit, het werkt goed en de app is gebruiksvriendelijk. Overigens is de hier genoemde prijs een adviesprijs, op dedomoticastore.nl is deze goed afgeprijsd.

 

Busch-Jaeger Starterpakket 2.0 Wireless voor Buschfree@home

4 sterren

Prijs: € 785,- 
Pluspunten:
* makkelijk bedienbaar
* fijne app
Minpunten:
* niet goedkoop