Numbo heeft een database met zo’n 8 miljoen spamnummers die het kan blokkeren. Bovendien biedt het een opzoekfunctie, zodat je kunt opzoeken welke partij bij een specifi ek nummer hoort.

 

Dennis Gandasoebrata

numbo 2

 

Een nummer dat achteraf ongewenst blijkt, kun je via de dialer toevoegen aan de zwarte lijst. De database wordt voor alle gebruikers automatisch bijgewerkt, zodat je altijd over de complete lijst beschikt. De app geeft bovendien eventuele opmerkingen (afkomstig van de community) weer. Je kunt ook specifi eke afzenders delen met andere gebruikers. Een realtime teller geeft aan hoeveel nummers in de afgelopen 24 uur zijn gerapporteerd en hoeveel nummers in de database zijn opgeslagen. 

De app valt vooral op door de overzichtelijke gebruikersomgeving. Wil je sms-berichten blokkeren, dan kun je bovendien met trefwoorden werken. Bevat een bericht een vooraf opgegeven trefwoord, dan wordt het ook geblokkeerd. De app werkt met verschillende wizards, die je helpen bij het instellen van de gewenste opties.

De app werkt op basis van een abonnementsmodel. Je kunt per jaar en per maand betalen. Wel even opletten: de abonnementen worden automatisch verlengd. De blokkeerder werkt ook met telefoons die een tweede simkaart hebben.

 

Numbo www.numbo.com

4 sterren 

Prijs: € 4,99 (p.m.) of € 14,99 (p.j.)
Systeemeisen: Android 6.0, iOS 12.0
Taal: Engels, Nederlands