Maak je regelmatig een back-up, bijvoorbeeld naar een externe schijf of een andere computer in het thuisnetwerk? Met SyncBackFree automatiseer je deze taken.

Dennis Gandasoebrata


SyncBackFree werkt op basis van profielen. Elk profiel bevat niet alleen de bron- en doellocatie, maar specificeert ook om welk type synchronisatie het gaat. Zo kun je bijvoorbeeld een back-up kopiëren, maar ook kiezen voor een mirror-actie waarbij de inhoud van beide mappen in beide richtingen wordt gesynchroniseerd. 

syncbackfree

De makers hebben intelligentie ingebouwd in de software met als doel de gegevens verder te beschermen. Zo is er ransomware detection, waarbij de software het merkt zodra de machine is geïnfecteerd en ransomware de gegevens heeft versleuteld. Op dat moment zullen de ingeplande back-uptaken niet worden uitgevoerd. Hiermee verkleint de kans dat gezonde gegevens door de back-upactie worden overschreven met geïnfecteerde data. Bovendien kun je andere programma’s automatisch uitvoeren voorafgaand of na een back-upactie. Je kunt de verschillen van een bestand met elkaar vergelijken via twee naastliggende vensters, voordat je de taak uitvoert. Ben je op zoek naar meer geavanceerde functies voor synchronisatie, bijvoorbeeld alleen de bestanden synchroniseren die verschillen ten opzichte van de eerdere versie (de delta), dan ben je bij SyncBackFree aan het verkeerde adres. Voor zaken als het kopiëren van de bestandsdelta en versiebeheer ben je aangewezen op de betaalde variant. Bij die versie ben je bovendien niet beperkt tot lokale synchronisatieacties, maar kun je ook bestanden overzetten naar clouddiensten (zoals OneDrive).


Product: SyncBackFree, www.2brightsparks.comPCA sterren 4 5 319

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Pluspunten:
* ondersteuning meerdere profielen
* detectie van ransomware
* overzichtelijke gebruikersomgeving
Minpunten:
* beperkt tot lokale back-up en synchronisatie