Heb je de behoefte om meer controle over je telefoongebruik te krijgen? Dan is een blik op de app WellPaper de moeite waard.

Dennis Gandasoebrata

wellpaper1 2
De app is ontwikkeld door OneLab. Dit is een groep ontwikkelaars in dienst van telefoonfabrikant OnePlus, die zich bezighoudt met experimentele projecten. De app richt zich op ‘digitaal welbevinden’ en maakt gebruik van een dynamische achtergrond voor de telefoon. De opbouw van deze achtergrond wordt bepaald door het telefoongebruik, met als doel je door die visualisatie bewuster met de telefoon te laten omgaan. 

Elk vak van de achtergrond vertegenwoordigt een appsoort, bijvoorbeeld games of zakelijk. Hoe groter het vak, hoe vaker en hoe langer je de betreffende app hebt gebruikt. Je kunt zelf uit drie hoofdontwerpen kiezen. Door op een onderdeel te klikken, vind je aanvullende informatie over het gebruik. Ook kun je een timer instellen als je je gebruik aan banden wilt leggen. Zo kun je opgeven hoeveel schermtijd per dag is toegestaan. Ook deze tijd wordt vervolgens in de achtergrond gevisualiseerd. 

Op het moment van schrijven kan WellPaper de gebruikte apps in zes verschillende categorieën indelen. Het zou mooi zijn als dit aantal wordt uit gebreid of de mogelijkheid wordt geboden eigen indelingen te maken, zodat je nog preciezer kunt zien om welk type apps het gaat.

 

WellPaper

3 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 7.0
Taal: Engels