Wil je meer controle over de rechten van de verschillende Android-apps op je telefoon? Met SecureMe kun je de vrijheid van mobiele apps aan banden leggen.

Dennis Gandasoebrata

secureme 2
De werking is even effectief als eenvoudig: SecureMe zorgt ervoor dat de permissies van de mobiele app in kwestie worden teruggebracht tot het hoogstnoodzakelijke. Dit betekent dat een app bijvoorbeeld niet de actuele locatie mag opvragen (als dat niet nodig is voor het gebruik van de app) of toegang mag krijgen tot de fotomap. 

Via een wizard geef je op welke app je aan banden wilt leggen. De app biedt daarbij een zoekfunctie, zodat je snel de gewenste app kunt lokaliseren. Hierna krijg je een overzicht van de rechten die de app nodig heeft. Deze wordt vervolgens gestart door SecureMe en de rechten worden toegekend. Ben je klaar met het gebruik van de app, dan worden alle toegekende rechten automatisch verwijderd door SecureMe. 

De makers hebben privacy hoog in het vaandel staan. Zo is de app ontwikkeld om te werken zonder toegang tot internet (en daarmee heeft het niet de mogelijkheid om gebruikersgegevens met de buitenwereld te delen). Ook geven de makers aan dat er geen toegang wordt gezocht tot andere gebruikersgegevens op de telefoon.

SecureMe

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.3
Taal: Engels