Opera is de afgelopen tijd tamelijk actief met het uitbrengen van nieuwe browser-versies.

Dennis Gandasoebrata

opera 2
Opera GX is een goed voorbeeld: een nieuwe browser voor Android die zich speciaal richt op gamers. Het fundament is de ‘standaard’ Opera-browser, maar dan aangepast aan hun specifieke behoeften. Zo beschikt de browser over opties waarmee je het processor-, geheugen- en netwerkgebruik aan banden kunt leggen. Dat betekent dat er meer resources overblijven voor een spel en je minder risico loopt dat de prestaties lijden onder het gebruik van de browser. 

De browser is aanpasbaar met verschillende (futuristische) skins en kent een GX Corner. Dit is een apart gedeelte waarin game-gerelateerd nieuws en aanbiedingen zijn ondergebracht. Dit geeft ons een dubbel gevoel: enerzijds interessante informatie (zoals een kalender met game-releases) en anderzijds veel promotionele boodschappen. Sommige features beperken zich tot de desktopversie van deze browser, maar zijn niet minder interessant.

Handig voor gamers is de integratie met Twitch, waarmee je kanalen van andere gamers kunt volgen. Je kunt bovendien instellen dat je een melding krijgt zodra je een mede-gamer een update heeft.


Opera GX

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 7.1, Windows 10
Taal: Engels