Woon je in de buurt van Schiphol en ben je vaak benieuwd naar de vliegtuigen die laag overvliegen? Luchthaven Schiphol heeft onlangs de app Notifly uitgebracht.

Dennis Gandasoebrata

notifly 2De app kijkt naar je locatie en combineertdeze gegevens met verwacht luchtverkeer. Op basis hiervan kun je tot 24 uur vooruit kijken en zien welke vliegtuigen waarschijnlijk in de buurt zijn. 

Naast informatie over de vluchten (inclusief gegevens over het type vliegtuig) geeft de app aanvullende informatie. Zo zie je welke start- en landingsbanen in gebruik zijn. Ook geeft de app aan wanneer er gepland onderhoud aan de banen plaatsvindt. De app neemt ook de actuele weersomstandigheden mee, die uiteraard ook van invloed zijn op het verloop van het vliegverkeer (en het lawaai).

Op een kaart kun je het vliegverkeer opvragen. Als op een bepaald moment meer verkeer wordt verwacht dan normaal, kun je hiervan een melding krijgen. Ook proberen de makers feedback te krijgen over de geluidsoverlast: zo kun je aangeven hoe je het geluid van het overvliegend verkeer ervaart. Gebruikers kunnen daarbij de emoticon kiezen die het beste past bij hun ervaring.


Notifly

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0, iOS 12.4
Taal: Engels, Nederlands