Eerder dit jaar werd Clubhouse gelanceerd: een 'Drop In Audio'-app waarin je kunt deelnemen aan verschillende kanalen om te discussiëren met andere gebruikers.

Dennis Gandasoebrata

greenroom 2De praat-app werd al snel populair en andere makers, waaronder Facebook, haastten zich om met iets vergelijkbaars te komen. Van Spotify komt nu Greenroom. Ook dit is een praat-app, die zich in beginsel richt op kanalen over muziek, sport en cultuur. 

De app oogt overzichtelijk. Je kunt zoeken op groepen, maar ook op specifieke personen. In het hoofdscherm zie je hoeveel rooms (kamers) op dat moment actief zijn. In plaats van een bestaand kanaal te betreden, kun je ook een eigen kamer opzetten en zelf mensen uitnodigen. Via Room Recording kun je een geluidsopname van de discussie maken, die achteraf via e-mail wordt toegestuurd. Verder kun je instellen dat er naast spraak ook via tekst (chat) met elkaar mag worden gecommuniceerd. 

De app heeft een simpele opzet en is eenvoudig in het gebruik. Het aantal mogelijkheden is vooralsnog beperkt, maar we verwachten dat deze in de loop van de tijd worden uitgebreid en functies tussen de praat-apps onderling steeds meer naar elkaar toegroeien.


Spotify Greenroom

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android varieert per apparaat, iOS 13.0
Taal: Engels