Van het populaire kaartspel Phase 10 bestaan verschillende apps van diverse makers. Voor Android en iOS is de Nederlandstalige toepassing van ontwikkelstudio Mattel163 Limited de moeite waard.

Maikel Dijkhuizen

Phase 10 2

Het doel van dit klassieke kaartspel is om als eerste speler tien fasen te doorlopen. Iedere fase vereist een specifieke combinatie van kaarten, waarbij de moeilijkheidsgraad van de combinatie iedere fase toeneemt. Probeer eerst twee setjes van drie kaarten met hetzelfde cijfer te bemachtigen. Aan jou de taak om iedere beurt een kaart van de gedekte stapel óf aflegstapel te pakken totdat je de juiste cijfer(s) in handen krijgt.

Phase 10 opent met een uitgebreide uitleg, waardoor het spel voor jou geen geheimen meer kent. Leg de vereiste combinaties op het virtuele speelbord en speel de overgebleven kaarten weg. Fijn is dat je te allen tijde de faseregels kunt opvragen. 

De app is fraai uitgewerkt en het kaartspel is leuk om te spelen. Zodra je verder in het spel komt, speel je nieuwe werelden vrij. Nodig in de multiplayermodus vrienden uit en ga de strijd met ze aan. Vergeet hierbij niet om pestkaarten te gebruiken.

Overigens is de app voor een eenvoudig kaartspel wel wat fors. Zo neemt Phase 10 op een iPhone circa 300 MB in beslag.

PCA sterren 4 5 319


Phase 10

4 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 4.1, iOS 9.0
Taal: Nederlands