Met HyperNotes kun je aantekeningen maken en deze delen met anderen, bijvoorbeeld als je gezamenlijk aan een project werkt of op andere vlakken samenwerkt.

Dennis Gandasoebrata

hypernotes 2

De makers hebben hiervoor een omgeving opgezet waarin de nadruk ligt op het vastleggen van je gedachten, zonder afleiding. Je kunt de individuele aantekeningen met elkaar koppelen en ze als setje delen met anderen. Via het dashboard heb je toegang tot alle aantekeningen en zie je via een aanduiding aan welke andere pagina’s ze zijn gekoppeld. Bovendien kun je in de app takenlijstjes bijhouden. Je opent de takenlijsten via een aparte tab onderin het scherm. 

Handig is de functie waarmee je vanuit een ‘bird’s eye’-weergave ziet hoe alle aantekeningen onderling zijn gekoppeld. De weergave volgt hiermee de mindmap-methode. Gebruik je de app op een iPad, dan heb je een overzichtelijker omgeving tot je beschikking. 

Hoewel in de app veel aandacht wordt besteed aan functies voor het samenwerken aan aantekeningen, leent de app zich in de praktijk ook goed voor individuele gebruikers die niet per se aantekeningen hoeven te delen. Voor het synchroniseren van de aantekeningen tussen de apparaten wordt gebruik gemaakt van de servers van Hyper-Notes, die zich op Europees grondgebied bevinden.


HyperNotes

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.1, iOS 11.0
Taal: Engels