Gebruikers van Sonos-luidsprekers kunnen met de meegeleverde app al veel zaken aanpassen, maar met Soro kun je het systeem verder automatiseren.

Dennis Gandasoebrata

Soro 2 b

Soro maakt gebruik van het onderdeel Opdrachten van iOS, waarin je taken kunt maken in combinatie met alle slimme apparaten die je in huis hebt en die opgenomen zijn in het Apple-ecosysteem. 

Soro ondersteunt het maken van acties voor Sonos (zowel voor het nieuwe S2- als het oorspronkelijke S1-systeem). Zo kun je muziek afspelen en pauzeren, bijvoorbeeld als je een actie ‘Welterusten’ maakt: de muziek wordt zachter gezet, een specifieke afspeellijst wordt gestart en de slimme Hue-verlichting in huis wordt gedimd.

Om snel aan de slag te gaan, kun je kiezen uit een selectie van snelkoppelingen (zoals het eerdergenoemde afspelen van muziek), die je vervolgens kunt gebruiken als bouwstenen om de gewenste workflow van verschillende acties te bouwen. De enige aanvullende voorwaarde is dat de iPhone waarop je Soro uitvoert, deel uitmaakt van hetzelfde netwerk als de slimme apparaten. Verder is het belangrijk je te realiseren dat het hier gaat om een onofficiële Sonos-app. Voor ondersteuning ben je dus aangewezen op de makers en niet op Sonos.

Soro

3 en half sterren 

Prijs: € 6,99
Systeemeisen: iOS 14.0
Taal: Engels