Zoek je een app om je activiteiten en tijdsbesteding in bij te houden, dan is TimeJot het bekijken waard.

Dennis Gandasoebrata

timejot

De nieuwe app valt vooral op door de onderscheidende manier van het bijhouden van de activiteiten: deze worden in een visuele tijdlijn getoond. De weergave is op dat vlak vergelijkbaar met de nieuwsfeed zoals je vaak aantreft bij sociale media. Verder maakt de app gebruik van een minimalistische gebruikersomgeving met slechts één knop, waarmee je nieuwe activiteiten toevoegt. 

Je kunt de activiteiten toekennen aan categorieën die je zelf kunt aanmaken en vervolgens de tijdlijn alleen specifieke activiteiten laten tonen. Na verloop van tijd kan de tijdlijn omvangrijk worden: gebruik dan de filterfunctie om een afgebakende periode te selecteren. Verder ondersteunt de app widgets, zodat je op het thuisscherm een selectie van de activiteiten kunt zien.

Hoewel je de app ook voor het bijhouden van zakelijke activiteiten kunt gebruiken, lijkt deze vooral gericht op persoonlijke taken. Die beperking wordt in onze optiek vooral opgelegd door het aantal details dat je per activiteit kunt opleggen en het gemis van een deelfunctie waarmee je (gedeelten van) een project kunt delen.

 

TimeJot

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.0
Taal: Engels