De makers van NLZIET hebben onlangs een verbeterde app uitgebracht.

Dennis Gandasoebrata

nlzietDit platform geeft toegang tot het grootste deel van het tv-aanbod in Nederland. Je kunt op basis daarvan afscheid nemen van je lineaire tv-abonnement. 

Naast een inhoudelijke vernieuwing - aan het zenderaanbod zijn de Amsterdamse stadszender AT5 en lifestylezender Insight TV toegevoegd - ligt de focus van NLZiet vooral op vernieuwingen van de gebruikersomgeving. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen de manieren waarop je de content kunt bekijken: live-tv, eerder uitzendingen terugkijken en nieuwe afleveringen vooruitkijken. Als je daarop prijs stelt, kan de app suggesties doen voor programma’s, gebaseerd op je kijkgedrag. Dankzij verbeterde filterfuncties kun je nu sneller zoeken binnen de verschillende programma’s. Bovendien kun je vanuit het startscherm snel schakelen naar live-tv, je kijklijst en naar de geschiedenis van eerdere programma’s.

Op het moment van schrijven ondersteunt de dienst 36 Nederlandse omroepen. Het zou mooi zijn als de makers de personalisatie nog verder uitbreiden, bijvoorbeeld met de mogelijkheid om de weergave van de tv-gids aan te passen aan de zenders die je daadwerkelijk kijkt.

NLZIET

4 sterren 

Prijs: € 7,95 per maand
Systeemeisen: Android 6.0, iOS 10.1
Taal: Nederlands