Het kan geen kwaad op de hoogte te zijn van de momenten waarop apps gegevens versturen (bijvoorbeeld naar het hoofdkantoor van de makers).

Dennis Gandasoebrata

glasswire 1


Met GlassWire zie je op welke momenten gegevens worden verstuurd. De app kan de gegevens onder meer in een grafiek tonen en je een melding geven wanneer een specifieke app data verstuurt. Via de geschiedenisfunctie vraag je bovendien een overzicht op van het verbruik in het verleden. 

Ben je het niet eens met een verbinding naar buiten, dan kun je de toegang voor een app direct blokkeren. Je mag de basisfuncties van de software kosteloos gebruiken, maar voor toegang tot de volledige functies (waaronder een volwaardige firewall), wordt een bijdrage gevraagd.

Handig is de notificatiefunctie, die je op de hoogte brengt wanneer een nieuwe app voor het eerst verbinding met de buitenwereld maakt. De makers van GlassWire geven daarbij aan dat de app zelf geen gegevens via de wifi- of mobiele verbinding verstuurt. De nieuwste versie bevat ook een widget, die je snel toegang geeft tot de app.

GlassWire, glasswire.com

4 sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 6.0
Taal: Engels