Heb je bestanden op de telefoon waarvan je niet wilt dat deze in verkeerde handen komen? Met Folder Lock kun je de bestanden versleutelen.

Dennis Gandasoebrata

folderlock 2


De app maakt bij de versleuteling gebruik van AES-256-bit en de makers hebben zich vooral gericht op het snel houden van de werking en versleuteling. Dat is prettig, omdat een dergelijke app alleen maar succesvol is wanneer je er als gebruiker minimaal last van hebt.

Het programma is opgebouwd uit verschillende tabbladen, die elk toegang geven tot een specifieke set bestanden. Denk daarbij aan foto’s, video’s en documenten. De toegang zelf wordt afgeschermd via een wachtwoord. Zorg ervoor dat je het wachtwoord niet kwijtraakt: er is geen manier om het te achterhalen en de makers van Folder Lock hebben ook geen toegang tot de bestanden.

Ook handig is de mogelijkheid om bestanden op een veilige manier te verwijderen: de app zorgt ervoor dat de verwijderde gegevens verschillende keren worden overschreven met willekeurige data, zodat de kans klein is dat deze bestanden nog kunnen worden bekeken. Probeer Folder Lock eerst met een paar test bestanden en ga pas daarna met je echte bestanden aan de slag.

 

Folder Lock, newsoftwares.net

3 en half sterren 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 4.0
Taal: Engels