Haven tovert je Android-toestel om tot een nagenoeg volwaardige beveiligingscamera. 

Dennis Gandasoebrata

haven


De innovatieve app maakt gebruik van de verschillende sensoren van het toestel, zoals beweging, geluid, vibratie en licht, om de beveiliging te activeren. De camera start met het maken van opnamen zodra een van de sensoren een signaal geeft. De drempelwaarde per sensor, bijvoorbeeld voor het in actie komen bij het horen van geluid, kun je zelf bepalen. Zo voorkom je dat de camera wordt geactiveerd zonder dat je dit wilt. 

De opnamen die de camera maakt, worden op het lokale apparaat opgeslagen. Dit kunnen beeld- en geluidsopnamen zijn. Tegelijkertijd kan het toestel een notificatie naar de eigenaar sturen. Voorheen was dit mogelijk via sms, maar door aanpassingen van de zijde van Google werkt dit helaas niet meer. Notificaties via de Signal-app (een concurrent van onder meer Whatsapp) zijn nog wél mogelijk.

Helaas is de app (nog) niet beschikbaar voor iOS. Hoewel de makers de reden niet aangeven, heeft dit waarschijnlijk te maken met de manier waarop dat platform is opgebouwd (en afgeschermd).

 

Haven, guardianproject.github.io/haven

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.1
Taal: Engels