Apple besteedt veel aandacht aan de beveiliging van iOS, waardoor de noodzaak van aanvullende externe beveiligingssoftware niet groot is.

Dennis Gandasoebrata

iverify 2

Wél handig is iVerify: met deze app controleer je de beveiligingsinstellingen van de iPhone of iPad en krijg je advies als de instellingen niet optimaal zijn geconfigureerd of als je risico’s loopt. In een overzicht zie je hoe het is gesteld met de beveiliging van het apparaat.

Zo zie je of er apps zijn geïnstalleerd die in staat zijn om gegevens af te vangen en of specifieke functies zijn geactiveerd, bijvoorbeeld waarmee je je telefoon bij verlies kunt terugvinden. Wordt een risico ontdekt, dan meldt iVerify dit. Prettig is dat het niet alleen bij een notificatie blijft, maar dat de app ook stappen geeft om het euvel op te lossen. Via een widget plaats je de belangrijkste informatie op het thuisscherm.

Een aparte nieuwssectie geeft je informatie over beveiligingsontwikkelingen voor iOS en recente ‘ontdekkingen’. In de praktijk gaat ons echter vooral om de gidsfunctionaliteit die over de schouder meekijkt.

 

iVerify, App Store

4 sterren 

Prijs: € 3,-
Systeemeisen: iOS 13.0
Taal: Engels