Zin in een virtueel potje tafeltennis? Ping Pong Fury biedt urenlang vermaak. 

Maikel Dijkhuizen

Ping Pong Fury 2


Deze app gebruik je bij voorkeur op een wat ruimer scherm. Een tablet is bijvoorbeeld ideaal. Beweeg via een veegbeweging het tafeltennisbatje en probeer het balletje op de speelhelft van je tegenstander te slaan. De snelheid en lengte van de veegbeweging bepalen hoe hard je het balletje raakt.

Gelukkig start de app met een korte training, zodat je eerst even wat kunt oefenen. Het is namelijk moeilijker dan het in eerste instantie lijkt. Zo sla je al gauw naast de tafel of mis je het pingpongballetje volledig. Na afronding van de training kun je het tegen andere gebruikers van Ping Pong Fury opnemen. Wie als eerste vijf punten scoort met twee punten verschil, wint de wedstrijd. Bij een stand van 7-7 wordt een beslissend punt gespeeld. De wedstrijden zijn dus lekker kort!

Een nadeel is het nogal onoverzichtelijke menu, dat boordevol opties zit. Je kunt onder meer nieuwe tafeltennis-arena’s en beter speelmateriaal vrijspelen. Een leuke toevoeging is dat je eventueel bekenden voor een tafeltennispotje uitnodigt. Het speelveld is in grafisch opzicht fraai uitgewerkt, waarbij het balletje eenvoudig is te volgen. Bovendien is er nergens reclame is te zien.

 

PCA sterren 4 5 318

 Ping Pong Fury

4 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 8.0, iOS 10.0
Taal: Engels