Een nonogram bestaat uit een rooster met aan de linker- en bovenkant getallen.

Maikel Dijkhuizen

Nonogram.com Japanse puzzel 2


Deze getallen geven aan hoe lang aaneengesloten blokken zijn en ze vertegenwoordigen een kleur. Probeer met veegbewegingen de juiste vakjes van een kolom of rij op het rooster te selecteren. Sommige vakjes krijgen geen kleur. Hierin plaats je een kruis. Achter iedere puzzel schuilt er logica en er is slechts één oplossing mogelijk! 

Zodra het lukt om een Japanse puzzel op te lossen, ontstaat er in het rooster een illustratie. Vrijgespeelde illustraties belanden vervolgens in een bibliotheek. 

De app start met een aantal Engelstalige instructies. Het is belangrijk dat je die goed begrijpt, zodat je weet hoe je de afbeelding onder de puzzel kunt onthullen. Aan het begin zijn de puzzels nog makkelijk, maar na een aantal levels krijg je te maken met uitgebreidere nonogrammen. Zit je vast in een ingewikkelde puzzel? Gebruik hints om alsnog de oplossing te vinden. Verder word je na een foutje niet meteen afgestraft, want je hebt drie levens.

Aan de onderzijde van het speelscherm is een kleine advertentie zichtbaar en tussen de puzzels door verschijnen korte commercials. Je kunt deze reclameuitingen eventueel afkopen. Op een iPhone kost dat eenmalig € 5,49.


Nonogram.com - Japanse Puzzel

4 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 5.0, iOS 11.0
Taal: Engels