Een ergonomisch toetsenbord heeft een natuurlijke vormgeving waarbij zo weinig mogelijk belasting op de spieren komt te liggen en daarmee wordt RSI voorkomen.

 

Aad Munsterman, Arno Beuken, Bert van Dijk en Rob Coenraads

Logitech 1 2Bij de Logitech ERGO K860 is dat uitgevoerd door het toetsenbord te splitsen onder een hoek van ongeveer 15° en op dat punt iets te verhogen; de hoogte aan de voorzijde is instelbaar (0, 4 of 7°) en er is een zachte steun voor de polsen voor het toetsenbord geplaatst. 

De koppeling aan je systeem is eenvoudig via bluetooth of via een aparte usb-ontvanger en door middel van aparte toetsen kun je tussen maximaal drie apparaten schakelen. Met de Logitech Options-app (voor Windows of Mac) kun je de toetsen en functies voor het toetsenbord aanpassen. Rechts is een apart numeriek cluster, het toetsenbord is verder voorzien van batterijvoeding. 

We hebben het toetsenbord gekoppeld aan een van onze testsystemen en de werking getest. Het is wel een toetsenbord waaraan je even moet wennen. De aanslag is kort en licht, dus prima voor de snelle typist. Het is geen toetsenbord voor het twee-vingersysteem.

Al met al een professioneel toetsenbord voor ontspannen en op natuurlijke wijze typen.

Product: Logitech Ergo K860

4 sterren

Prijs: € 119,- 
Pluspunten: 
* geoptimaliseerd voor natuurlijk typen
* aanpasbare toetsen en functies
Minpunten: 
* vraagt gewenning
* niet geschikt voor 2-vingersysteem